Φωτισμός έργων της συλλογής του Δάκη Ιωάννου
2005

Στην έκθεση με τίτλο «Monuments to Now» που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ στη Νέα Ιωνία τον Φεβρουάριο του 2005 με έργα από τη συλλογή του Δάκη Ιωάννου, η Άννα Παπαγιάννη ανέλαβε εξολοκλήρου τις εγκαταστάσεις φωτισμού του χώρου, όπου εκτέθηκαν περισσότερα από εκατό έργα τέχνης ξένων καλλιτεχνών.

Ο φωτισμός της έκθεσης ήταν ιδιαιτέρα περίπλοκος, κυρίως στις περίπτωσης έργων που είχαν μπροστά προστατευτικό τζάμι. Σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε μάλιστα εγκατάσταση επιδαπέδιου φωτισμού, προκειμένου να αποφθεχθούν αντανακλάσεις, οι οποίες θα αλλοίωναν την όψη των έργων.

Μεταγενέστερα, φωτίστηκε επίσης η 2η έκθεση με έργα από τη συλλογή του Δάκη Ιωάννου, με τίτλο «Fractured Figure», η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ από το Σεπτέμβριο του 2007, μέχρι το Μάρτιο του 2008.

Μεταξύ των εκθεμάτων υπήρχαν έργα των: Jeff Koons, Andro Wekua, Nathalie Djuzberg, Maurizio Cattelan, David Altmejd, και πολλών άλλων καλλιτεχνών.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν εγκαταστάσεις φωτισμού όλων των έργων του Δάκη Ιωάννου στην προσωπική του συλλογή, στην οικία του.