Σχολεία
2010

Στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο “Φωτισμός Σχολικών Κτηρίων: Γυμνάσια και Λύκεια της περιφέρειας Αττικής μέσα από μία καινούρια τεχνολογία φωτισμού, εικόνα με φώς”, εικόνες, με μηνύματα στο κάτω μέρος τους, φωταγωγούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σχολικές εγκαταστάσεις, στις οποίες υπάρχει μαθητική δραστηριότητα μετά τη δύση του ηλίου.

Οι προβολείς που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση του έργου είναι χαμηλής κατανάλωσης (150 Watt ανά εικόνα) και απόλυτα φιλικοί προς το περιβάλλον, αντικαθιστώντας τους προγενέστερους χρησιμοποιούμενους και ενεργοβόρους προβολείς των εν λόγω εγκαταστάσεων. Η νέα αυτή τεχνολογία, η οποία εφαρμόστηκε για τη δημιουργία των εικόνων μέσα από φώς απαντάται σε σχολικά κτίρια για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα οπτικό αποτέλεσμα που συνδυάζει την καλαισθησία, τη χρηστικότητα και την επικοινωνία μέσα από ένα σύγχρονο και συνάμα πρωτοποριακό μέσο.

Στόχος του προγράμματος είναι αφενός η δημιουργία ενός επικοινωνιακού καναλιού με τους μαθητές, αφετέρου η συμβολή στην αισθητική αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες ανήκουν τα σχολεία. Πέραν αυτού, μία τέτοια ενέργεια συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της ασφάλειας των μαθητών λόγω του καλύτερου φωτισμού των σχολικών εγκαταστάσεων.

Τα μηνύματα που προβάλλονται στις οθόνες αυτές έχουν πάντα άμεση σχέση με τον τρόπο σκέψης των μαθητών, προσεγγίζοντάς τα μέσα από εικόνες νεανικές, δημιουργικές και με φωτεινά χρώματα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2010 και ήδη, σε κάποια σχολεία της ευρύτερης περιφέρειας του νομού Αττικής, υπάρχουν εικόνες.